Lagom är bäst

Trädgårdstankar

Jag är djupt orolig över planetens tillstånd. Det är något jag ofta tänker på och oron är i första hand kopplad till mina barns framtid. Vad är det för planet de har fått ärva egentligen? Det är inte alltid rätt att göra rätt i vardagen när det gäller klimatet och miljön. Men när det nu börjar bli dags att göra något åt vår trädgård tänker jag att man kan fokusera på att skapa en trädgård som främjar biologisk mångfald. och därmed bidrar till att skydda våra lokala ekosystem.

När jag tänker på trädgården jag vill skapa, ser jag inte bara en plats för avkoppling och skönhet, utan också ett levande ekosystem som främjar en rad olika djur och växtliv. Jag tänker mig en trädgård fylld med inhemsk vegetation, som lockar pollinerare som bin, fjärilar och humlor, samt fåglar och andra smådjur. Det kommer att vara en plats där jag kan se naturens kretslopp på nära håll och visa mina barn hur vi kan leva i harmoni med naturen, snarare än på dess bekostnad.

För att säkerställa att jag skapar den mest gynnsamma miljön möjligt, planerar jag att anlita en professionell trädgårdsmästare. En expert inom området kommer att kunna vägleda mig genom hela processen, från design till anläggning och plantering.

I designfasen vill jag inkludera olika habitat för att locka ett brett spektrum av vilda arter. Jag tänker mig vattendrag för grodor och insekter, fågelholkar, insekthotell, och olika typer av växter för att ge föda och skydd för många olika arter.

Under anläggningsfasen kommer jag att se till att alla komponenter i trädgården anläggs på ett sätt som uppmuntrar djur och växter att trivas. Jag kommer att prioritera hållbara, ekologiska metoder och material, för att minimera vår påverkan på miljön. Jag kommer att välja inhemska växter som är anpassade till vårt lokala klimat och jord, och som ger mat och skydd till inhemska djur. Jag kommer att plantera blommor och buskar som blomstrar vid olika tider på året för att säkerställa en konstant tillgång på pollen och nektar för pollinerare.

Genom att skapa en trädgård som främjar biologisk mångfald, kommer jag inte bara att bidra till att stärka vår lokala ekologi, utan jag kommer också att skapa en plats där jag och mina barn kan lära oss om naturen och vår roll i den. Jag ser fram emot att kunna se mina barn upptäcka världen genom att studera de många olika arterna i vår egen trädgård. Och mest av allt, jag ser fram emot att veta att jag gör något konkret för att hjälpa till att skydda planeten för framtida generationer.

Dessutom kommer jag slippa lägga lika mycket tid på att klippa gräs och sköta om trädgården, för den kommer att vara precis lagom vild.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats