Lagom är bäst

Skaffa mobilklocka?

Jag har nyligen börjat fundera på att köpa en mobilklocka till mitt barn. Tanken är att det skulle kunna vara en bra kombination av att ge hen en viss frihet samtidigt som vi som föräldrar kan hålla koll på hen. Jag har läst en hel del om för- och nackdelar med mobilklockor för barn, och här är några av de aspekter jag har funderat över.

För det första ser jag att mobilklockan kan vara en stor fördel när det gäller att kunna hålla kontakten med mitt barn när de är ute och leker med sina vänner eller deltar i aktiviteter efter skolan. Det är viktigt för mig att veta att de alltid kan nå mig om de behöver hjälp, och med en mobilklocka kan de ringa eller skicka meddelanden direkt från handleden.

En annan fördel är att många mobilklockor idag har GPS-funktioner, vilket innebär att vi som föräldrar kan se var våra barn befinner sig. Det ger en extra trygghet att veta att vi kan hitta dem om de skulle gå vilse eller hamna i en obehaglig situation.

Men det finns även nackdelar att överväga. En oro jag har är att mitt barn skulle kunna bli beroende av tekniken och alltid vara uppkopplad. Jag vill inte att de ska bli för fokuserade på sin klocka och glömma bort att njuta av nuet och umgås med sina vänner.

En annan fundering är kostnaden. Mobilklockor kan vara dyra, och eftersom de är små och lätta att tappa bort eller skada, finns det en risk att vi måste köpa en ny klocka inom en snar framtid. Dessutom behöver man ett abonnemang till dom som kostar varje månad.

Efter att ha jämfört olika modeller och märken har jag kommit fram till att en klocka som verkar passa våra behov bäst är Garmin Vívofit Jr. 3. Den har både GPS-funktion och möjlighet att skicka meddelanden, samtidigt som den är prisvärd och vattentålig. Den har även funktioner för att följa barnets dagliga aktiviteter och sömn, vilket kan hjälpa oss att se till att de håller sig friska och aktiva.

Sammanfattningsvis tycker jag att en mobilklocka kan vara ett bra verktyg för att ge mitt barn frihet samtidigt som vi kan hålla koll på deras säkerhet. Även om det finns nackdelar, tror jag att fördelarna överväger dem

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats