Lagom är bäst

Nu är det dags att ta in granen

Oavsett om man tillhör skolan som tar in granen runt Lucia eller om man tar in den dagen före julafton så kommer här några tips på hur man bäst tar hand om sin gran.

Till att börja med måste man se till att köpa en färsk gran: Välj en gran med gröna, flexibla barr som inte lätt faller av när man rör vid dem. Undvik träd med bruna eller vissna barr.

Såga av en bit av stammen

Klipp av ungefär en tum från stammens botten innan du placerar granen i en ställning. Detta gör att trädet kan absorbera mer vatten och hålla sig fräscht längre.

Vattna

Håll julgransfoten fylld med vatten hela tiden. En gran kan dricka så mycket som en liter vatten under de första 24 timmarna och därefter upp till en liter per dag. Kontrollera vattennivån dagligen och fyll på vid behov.

Placera inte granen vid värmekällor

Undvik att placera granen nära eldstäder, element och andra värmekällor, eftersom dessa kan få trädet att torka ut snabbt.

När julen är över och det är dags att ta bort granen från hemmet är det viktigt att göra sig av med den på rätt sätt. Många kommuner erbjuder hämtning av julgranar vid sidan av gatan, eller så kan du ta dem till en återvinningscentral. Lämna inte granen på en offentlig plats eller överge den i ett naturområde.

God jul!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats